fredag 7 november 2014
Surdegsstart, matning 3
Sista (?) matningen med den 89% hydrerade blandningen. Precis som igår hälls hälften av innehållet i burken ut innan uppmatning. Blandning i annan bunke och byte till ren burk precis som igår.
Sluthydreringen i kulturen är nu 86%.
Smaken på kulturen är syrlig och ren, inga bismaker av snedjäsning. Samma sak gäller doften
Efter matning är konsistensen marginellt segare än smeten till amerikanska pannkakor. Inte en chans att den håller kvar gasbubblor till den grad att den dubblar sin volym eller mer, men jag kör på eftersom det verkar gå enligt planerna frånsett volymökningen.
OBS! Bilderna visar hur kulturen såg ut innan uppmatning, dvs. efter dag 3. Bilden på kulturen efter uppmatning är inte så spännnade. Som den översta bilden utan bubblor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar