Någonting har definitivt hänt!
Halva innehållet befann sig på bänken och det var många bubblor i kulturen. Ett gott tecken!
Doften är lätt syrlig, ren. Inga tecken på att dofta gammal målarfärg eller aceton (något som kan hända om kuturen blir ståendes för länge utan näring).
Dagens matning består av samma som dag 2: 127 gram vetemjöl och 113 gram rumstempererat vatten, en blandning som är 89% hydrerad. (Det är det man matar med dag 2-4)
Skillnaden mot dag 2 är att man nu häller av hälften av startkulturen.
Det som är kvar
blandas med uppmatningen i en stor bunke och rörs om kraftigt under minst en minut för
att jämna ut den bildade mjölksyran och syresätta kulturen.
Sluthydreringen är 83%.
Startkulturen hälls på en ren plastbytta med lock och nivån markeras med gummiband som förut.
Boken pratar om att kulturen ska dubbla i volym, men med tanke på den höga hydreringen är jag tveksam till om det finns nog med glutenstruktur för att hålla kvar koldioxiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar