Eftersom moderkulturen nu står på tillväxt och mognad är det dags att planera bakningen som förhoppningsvis sker imorgon. Ytan är nu lika bubblig som startkulturen var på ytan dag två och tre.
De surdegsbröd som finns i TBBA är:
- Basic Sourdough bread
- New York Deli rye
- 100% Sourdough rye bread
- Poîlane-style miche
- Pumpernickel bread
- Sunflower seed rye
sedan finns även Potato, Cheddar and Chive torpedoes och Roasted Onion and Asiago miche som använder både jäst och surdeg.
Först ut blir Basic Sourdough bread.
Bland de övriga bröden finns en handfull som jag tänker prova med enbart surgdeg, nämligen
- Bagels
- Ciabatta
- English muffins
- Pain a l'Ancienne
- Pain de Campagne
- Pane Siciliano
- Pizza (Napoletana)
- Poolish Baguettes
- Pugliese
- Swedish rye (limpa)
- Tuscan bread
För att se om kulturen ändrar karaktär de första 2-3 veckorna kommer jag sikta på att baka de rena surdegsbröden en vända till. Min surdeg är dock skapad på den plats där den kommer verka & arbeta så den ska enl. konstens alla regler ha den lokala karaktären redan från början till skillnad från om jag hade köpt en kommersiell surdegsstart att utgå ifrån som sedan skulle utveckla min lokala prägel.
Övriga bröd i TBBA är:
- Anadama
- Artos
- Brioche
- Casatiello
- Challa
- Cinnamon buns
- Cinnamon raisin walnut bread
- Corn bread
- Cranberry walnut celebration bread
- Focaccia
- French bread
- Italian bread
- Kaiser rolls
- Lavash crackers
- Light wheat bread
- Marbled rye bread
- Multigrain bread extraordinaire
- Panettone
- Portugese Sweet bread
- Potato Rosemary bread
- Stollen
- Vienna bread
- White breads
- Whole-wheat bread
allt som allt 43 olika bröd. Några av dem finns dessutom i olika varianter, bl.a brioche, en lyxig och en enklare, men som det ser ut nu kommer jag nöja mig med att prova en variant i förekommande fall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar