Det har bakats (english muffins), lagats mat (spareribs på långkör i ugnen) och trähantverkats.
Mitt gamla kogerprojekt rotades fram, tillika "skära sig i fingrarna och snitta upp buken-mojängen" dvs. den dubbelslipade skedkniven. För att hålla blodsockret på en skyhög nivå användes smågodis och julmust.
Innan jag började jobba stängde jag balkongdörren (ack så korkat!).
Kogret började på 600g totalvikt (i nuvarande form dvs exkl bakstycke och botten).
Målet var att få bort allt överflödigt material i toppen där det är trångt & jävl.../¤%/¤% att komma åt.
Kogret innan dagens arbete |
Nu är det "bara" putsning av mittsektionen kvar och tillsnyggning av ytan innan bottenplatta och bakstycke ska spikas fast med benbitar och framsidan kläs med det grävlingskinn jag köpte på Saltvik i somras.
Efter att ha sopat upp alla spån (barnen var underbara som lät bli att gå i dem) så sprider sig nu underbara juldofter av ingefära och kanel från köket.
Krampen i fingrarna släpper så sakteliga men det blir nog mest mjukt teoretiskt hantverk resterande bitar av dagen, även om det kliar i fingrarna att klippa fjädrar eller börja hyvla en båge.
Jag får skylla på att det börjar skymma ute =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar