12 port. (4 port. utan andra rätter)
- 600 g nötkött i tunna skivor
- 1½ tsk salt
- 1½ tsk bikarbonat
- 1 msk shao hsing eller torr sherry
- 6 msk vatten
- 1 tsk bakpulver
- ½ msk soja
- 1½ msk potatismjöl
- 1 msk olja
- 1½ liter olja
- 6 vårlökar skurna i slantar
- 2 skivor ingefära, stora som en enkrona
- 1 msk shao hsing eller torr sherry
- 1 msk ostronsås
- ½ msk soja
- (½ tsk MSG)
- ½ tsk socker
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk vatten
Gör så här:
Blanda allt i den första gruppen ingredienser och låt marinera en timme.
Hetta upp oljan i grupp två och fritera köttet 20 sekunder. Låt rinna av. Häll av oljan, alt. hetta upp 2 msk olja i en ny panna och stek ingefär och vårlök i oljan för att smaksätta den. Stek sedan köttet tills det är klart.
Blanda alla ingredienser i den tredje gruppen och häll på. Låt steka ihop snabbt och servera.
Jag brukar sällan bry mig om steget med kokningen i olja (som kineserna kallar för att låta köttet passera genom olja) utan går direkt från marineringen till att steka köttet i ett par msk het olja. Jag blandar potatismjöl & vatten i en separat skål och slår på efter att resten av såsingredienserna kokat ihop lite, späder ev. med mer vatten och serverar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar