Lax med kokosnötschutney lagad i bananblad.
Recept från YWCA Asian Cookbook 1974.
4 port.
- 450 g lax
- bananblad
- ½ riven kokosnöt 1
- 2 nävar korianderblad
- 5 gröna chilifrukter 2
- 1 tsk spiskummin
- 5 klyftor vitlök
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 msk limejuice
Fotnoter:
1: Jag har även provat med 2-3 msk kokosgrädde och det har fungerat bra. Om man använder färdiga kokosflingor kan man behöva fukta med lite vatten.
2:Jag vet inte alls vilken chilisort som avses. 4 urkärnade spansk peppar eller 1 thaichili lindrigt urkärnad brukar vara lagom om andra än jag själv ska äta den. Att använda 5 thaichili som de är skulle vara för starkt för mig.
Gör så här:
Bena ur laxen och ta av skinnet. Skär fisken i halvtumstjocka skivor.
Skölj och torka av bananbladen.
Blanda övriga ingredienser till en slät pasta (kokoschutney). Bre chutneyn på fisken, slå in i bananblad och knyt om.
Stek fisken på båda sidor, ca 2 minuter på var sida beroende på hur välstekt du vill ha fisken.
Serverad med saffransris, smörstekt zucchini, ananas och överbliven chutney |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar