onsdag 1 juli 2015

Thaiomeletter

Recept anpassat från SheSimmers.
1 port.
  • 2 ägg
  • 1 tsk fisksås
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vatten
  • några droppar limejuice
  • ljummet/rumstempererat kokt jasminris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 thaichili i tunna skivor
  • 1 vårlök
  • vårlöksolja
  • olja att steka i

Gör så här:
Börja med att förbereda tallriken du ska servera på genom att lägga upp riset och ringla lite vårlöksolja över.
Hetta upp olja i en panna.  Originalreceptet säger 18 cl olja.  Jag tycker att 3 msk olja och kraftig värme räcker.
Knäck äggen och blanda med fisksås, limejuice, vatten och bakpulver.  Vispa äggen luftiga.
Skiva vitlök, vårlök och chili i tunna skivor medan oljan blir varm.

När oljan precis börjar ryka, slå i äggsmeten.
Vänd efter någon minut.  Jag brukar nöja mig med att bara vika ihop omeletten i hälften, steka 20 sekunder och sedan vända halvmånen.  Stek 20 sekunder till och lägg upp på riset.

Hetta upp mer olja i pannan och stek vitlöken knaprig.  Strö skivorna över omeletten och ringla lite vitlöksolja över.  Stek sedan chiliskivorna hastigt i resten av oljan.  Ta upp, låt rinna av och strö över omeletten.  Strö över vårlöken och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar