1 port.
- 2 ägg
- 1 tsk fisksås
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk vatten
- några droppar limejuice
- ljummet/rumstempererat kokt jasminris
- 1 vitlöksklyfta
- 1 thaichili i tunna skivor
- 1 vårlök
- vårlöksolja
- olja att steka i
Gör så här:
Börja med att förbereda tallriken du ska servera på genom att lägga upp riset och ringla lite vårlöksolja över.
Hetta upp olja i en panna. Originalreceptet säger 18 cl olja. Jag tycker att 3 msk olja och kraftig värme räcker.
Knäck äggen och blanda med fisksås, limejuice, vatten och bakpulver. Vispa äggen luftiga.
Skiva vitlök, vårlök och chili i tunna skivor medan oljan blir varm.
När oljan precis börjar ryka, slå i äggsmeten.
Vänd efter någon minut. Jag brukar nöja mig med att bara vika ihop omeletten i hälften, steka 20 sekunder och sedan vända halvmånen. Stek 20 sekunder till och lägg upp på riset.
Hetta upp mer olja i pannan och stek vitlöken knaprig. Strö skivorna över omeletten och ringla lite vitlöksolja över. Stek sedan chiliskivorna hastigt i resten av oljan. Ta upp, låt rinna av och strö över omeletten. Strö över vårlöken och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar