lördag 4 juli 2015

Taffeltallrik

En plocktallrik som sitter fint i sommarvärmen.  Jag brukar vilja ha med följande element: kött, grönsaker, nötter, mejeri, bröd.

Förslag på ingredienser:
Tanken är att det ska vara plockvänligt så jag brukar hålla mig borta från majskorn och ärtor bland grönsakerna.
  • Parmaskinka
  • Lufttorkat sidfläsk
  • Valnötssalami
  • Rostbiff, tjälknöl eller skinkstek i kalla, tunna skivor 
  • Kyckling
  • Morötter
  • Gurka
  • Blomkål
  • Isbergssallad
  • Bok Choi
  • Endive
  • Äpple
  • Päron
  • Melon
  • Hasselnötter
  • Valnötter
  • Cashewnötter
  • Russin
  • Getost
  • Parmesan
  • Roquefort
  • Lagrad svensk hårdost
  • Gräddfil eller avrunnen yoghurt
  • Baguette
  • Chiabatta
  • Pain Poîlane
1-2 sorters kött med 4-5 grönsaker och frukt flankerat av någon sorts nötter (gärna i kombination med russin) och en ost brukar vara mitt val.

Gör så här:
Skiva, stava, bryt i buketter m..m. de olika ingredienserna och lägg i högar på tallriken.   Servera med rejäla bitar hembakt bröd.  Som dryck fungerar allt från vatten och apfelschorle till öl och vitt vin eller champagne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar