måndag 6 juli 2015

Nötkött med broccoli

Recept från Den thailändska kokboken.
4 port.
  • 200 gram ryggbiff 1
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 3 klyftor vitlök
  • 500 gram broccoli 
  • 3 msk olja
Fotnoter:
Återigen en underlig mängd protein.  Jag brukar tredubbla receptet eller servera fler rätter. 

Gör så här:
Finhacka vitlöken.   Skär köttet i tunna strimlor.  Dela broccolin i små buketter.
Originalreceptet anger att man steker vitlöken och därefter köttet i het olja "flera minuter" och sedan häller på övriga ingredienser.  Det ger i mitt tycke ett hårt och torrt kött.

Jag marinerar istället köttet i fisksåsen och ostronsåsen, ca 20 minuter.
Hetta upp olja i pannan och stek vitlöken gyllengul på hög värme.  Slå i köttet och marinaden.  Strö över sockret. Snabbstek 30 sekunder.  Häll på broccolin och vänd runt. 
Häll 1-2 msk vatten i pannan och täck med lock.  Ånga broccolin 1 minut. Ta av locket och stek ytterligare ½-1 minut. Kontrollera att broccolin och köttet är klart, lägg annars på locket 20-30 sek till.
Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar