4 port.
- 200 gram ryggbiff 1
- 1 msk ostronsås
- 1 msk fisksås
- 1 tsk socker
- 3 klyftor vitlök
- 500 gram broccoli
- 3 msk olja
Återigen en underlig mängd protein. Jag brukar tredubbla receptet eller servera fler rätter.
Gör så här:
Finhacka vitlöken. Skär köttet i tunna strimlor. Dela broccolin i små buketter.
Originalreceptet anger att man steker vitlöken och därefter köttet i het olja "flera minuter" och sedan häller på övriga ingredienser. Det ger i mitt tycke ett hårt och torrt kött.
Jag marinerar istället köttet i fisksåsen och ostronsåsen, ca 20 minuter.
Hetta upp olja i pannan och stek vitlöken gyllengul på hög värme. Slå i köttet och marinaden. Strö över sockret. Snabbstek 30 sekunder. Häll på broccolin och vänd runt.
Häll 1-2 msk vatten i pannan och täck med lock. Ånga broccolin 1 minut. Ta av locket och stek ytterligare ½-1 minut. Kontrollera att broccolin och köttet är klart, lägg annars på locket 20-30 sek till.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar