tisdag 7 juli 2015

Pork neck with spices

Recept från YWCA Asian Cook Book 1974.
6 port.

  • 1,5 kg fläskfilé 1
  • 2,4 dl ljus soja
  • 1 msk fyra kryddor, eller 3/4 tsk vardera av anis, kryddnejlika, vitlök och kanel
  • 1 tsk finhackad ingefära eller ½ tsk malen ingefära
  • 1 msk socker
  • 2 tsk olja
Fotnoter:
1: Jag byter nästan alltid ut filén mot karré som blir saftigare.

Gör så här:
Skär karrén i långa remsor med samma tvärsnitt som en fläskfilé.  Originalreceptet anger att filéerna ska skäras i sex remsor, jag tycker dock om att hålla storleken uppe.  Det tar längre tid när det grillas men ger ett saftigare resultat.

Blanda soja, kryddor, socker och olja till en marinad.  Låt köttet marinera minst en timme, gärna över natt om det är tjockare bitar.
Grilla eller stek i ugn tills det får en gyllene färg.  150-170 grader i ugn och pensla ofta med marinaden för ett perfekt kött.

Gör en sista pensling när köttet tas ur ugnen.  Låt vila minst 30 minuter och skär i tunna skivor.  Servera med en syrlig sallad eller inlagda grönsaker och kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar