torsdag 2 juli 2015

Jordgubbar med fem sorters mjölk

Rätten kom till när vi började med traditionen att (minst) en gång per sommar ha jordgubbar till middag.  I samma veva lagade vi som alltid mycket asiatiskt och jag djupdök i vietnamesisk mat.  Där råkade jag på rätten bò lá lốt (kött inlindat i pepparblad) som ingår i menyn bò 7 món - 7 rätter med nötkött.  Jag började då leka med tanken på att någon gång laga en sådan vietnamesisk meny, men även på att göra en svensk motsvarighet

Eftersom vi inte bara ville ha mjölk till våra jordgubbar tog vi in andra tillbehör och menyn jordgubbar med 5 sorters mjölk var född.
  • jordgubbar, så mycket ni tror att ni kommer trycka i er.  Köp hellre för mycket och koka saft, sylt eller marmelad på det som blir kvar
  • mjölk
  • vispad grädde
  • vaniljglass
  • yoghurt eller gräddfil
  • sötad kondenserad mjölk

Gör så här:
Rensa jordgubbarna.  Vispa grädden och ställ fram tillsammans med resten av tillbehören.
Låt var och en förse sig med det som lockar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar