- 1 kg västeråsgurkor eller små slangurkor
- 2 msk salt plus lite till
- 2½ dl finhackad asiatisk gräslök
- 2½ dl hackad gul lök
- 1 stor morot, julienne
- 4 klyftor finhackad vitlök
- 1,2 dl chiliflingor eller 2-4 msk koreansk chilipasta
- 3 msk fisksås
- 1 msk socker
- 6 cl vatten (halvera om chilipasta används)
- sesamfrön
Dela gurkorna nästan på längden i 4 delar, låt hänga ihop i ena änden. Om det är långa slanggurkor så dela dem i hälften först så blir de inte så sladdriga att äta.
Salta gurkorna, låt dra 20-30 min, häll av vattnet som dragits ur och skölj gurkorna.
Blanda övriga ingredienser i en skål och fyll gurkorna med detta.
Kan ätas på en gång, kan även stå ute på köksbänken en dag för att syras lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar