Rätten är dock lika god att äta utan att massakrera den.
Jag brukar vilja ha någonting chilistarkt, något salt, något sött och något syrligt bland mina tillbehör. Det är inte petnoga med vad som väljs, och det är ett ypperligt tillfälle att göra av med den där 3/4-skivan biff som blivit över eller de sista grönsakerna i grönsakslådan.
Förslag på tillbehör:
*Gurk-kimchi (oi-sobagi)
*Morötter julienne frästa med ingefära
*Tigerskinnspaprika (här kallad tigerrandig paprika)
*Mittnerverna från salladsblad, hackade
*Ursaltad slantad salladslök eller tunt skivad gul lök
*Bacon
*Sockrade tomater i tärningar
*Knaperstekt vitlök & vitlöksolja
*Blomkål snabbstekt i sechuanpepparolja (1 tsk pepparkorn steks i 2 msk olja 20 sek, sedan hälls blomkålen i)
*Snabbstekta böngroddar med sesamolja
*Rester av bulgogi (det kanske är att häda, men det är hädiskt gott!)
*Kyckling med citrusskal (recept kommer framöver)
*Färsk skivad chili
*Stekt ägg
*Rostade sesamfrön
Gör så här:
Koka ris.
Gör i ordning alla tillbehör och ställ fram på bordet i små serveringsskålar.
Låt var och en garnera sitt ris med de tillbehör man vill ha.
Jag brukar ha 7-9 olika tillbehör och räknar då med 30-75 gram kött per person.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar