måndag 3 augusti 2015

Biffsatay

Recept från Singaporean, Malaysian and Indonesian Cuisine.
4 port.
  • 450 g nötkött 1
  • 3 msk fragrant paste (se recept)
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • 2 msk malen koriander
  • 3 msk söt soja, ketcap manis
  • 1 tsk socker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 stjälk citrongräs
  • 20-25 bambupinnar
Fotnoter:
1: Jag använde ryggbiff  som var skuren i skivor innan infrysning, därför skivades det i strimlor.  Den stora mängden lök i fragrant paste mörar dock köttet väldigt väl, så kuber eller tjockare skivor går väldigt bra.


Gör så här:
Skär köttet i bitar.  Blanda samman alla övriga ingredienser och marinera köttet över natt i kylskåp (jag med mina tunnare strimlor marinerade tre timmar i rumstemperatur).

Trä köttet på bambupinnarna (origialreceptet anger att man ska blanda i 4 msk olja innan, men det brukar jag hoppa över.  Grilla eller stek över medelstark värme.
Servera med kokt ris och gärna en ananas- och gurkpickles till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar