4 port.
- 450 g nötkött 1
- 3 msk fragrant paste (se recept)
- ½ tsk malen gurkmeja
- 2 msk malen koriander
- 3 msk söt soja, ketcap manis
- 1 tsk socker
- 1/4 tsk salt
- 1 stjälk citrongräs
- 20-25 bambupinnar
1: Jag använde ryggbiff som var skuren i skivor innan infrysning, därför skivades det i strimlor. Den stora mängden lök i fragrant paste mörar dock köttet väldigt väl, så kuber eller tjockare skivor går väldigt bra.
Gör så här:
Skär köttet i bitar. Blanda samman alla övriga ingredienser och marinera köttet över natt i kylskåp (jag med mina tunnare strimlor marinerade tre timmar i rumstemperatur).
Trä köttet på bambupinnarna (origialreceptet anger att man ska blanda i 4 msk olja innan, men det brukar jag hoppa över. Grilla eller stek över medelstark värme.
Servera med kokt ris och gärna en ananas- och gurkpickles till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar