När jag senast köpte osttillverkningsmaterial passade jag på att köpa så jag kunde göra egen crème fraîche och buttermilk. Det har dock fallit i glömska så därav att jag provar först nu.
Crème fraîche:
1 liter "half and half" (runt 12% fetthalt. Jag blandade 3% mjölk med 40% grädde till ~12 %) värms till 30 grader, kulturen rörs i, får hydrera ett par minuter och rörs om igen. Sedan ställs den in i kylen (kanske den jobbar bäst i rumstemp, men jag kommer inte kunna passa den och se när den gått klart och ställa in den då, därav att den får jobba i kylskåpet.
Buttermilk:
1 liter 3% mjölk värms till 30 grader, kulturen rörs i, får hydrera ett par minuter och rörs om igen. Sedan ställs den in i kylen av samma orsak som ovan.
Crème fraîche till vänster ovan, buttermilk till höger.
Crème fraîchen fick en slatt mjölk till efter fotografering för att komma upp i volym.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar