Receptet på de syltade skalen är enkelt.
- Skalet av 3 citroner eller 2 apelsiner
- 2 dl socker
- 3+2 dl vatten
- ½ tsk salt
Jag tenderar till att snabbt skära rent skalet från frukten och putsa bort allt vitt innerskal genom att lägga skalbitarna på skärbrädan och skära rent. Det tycker jag går fortare än att försöka få tunna fina skalremsor direkt när man skalar frukterna.
Lägg skalen i en kastrull, häll på 3 dl vatten och saltet. Koka upp och låt koka 30 sekunder.
Sila av skalen och skölj noga ett par gånger i rent kallt vatten. Sila av skalen och skaka av vattnet.
Lägg skalen i kastrullen (du glömde väl inte göra rent den från saltvattnet?), häll på 2 dl socker och 2 dl vatten.
Koka upp och låt skalen koka tills de blivit genomskinliga, cirka 10 minuter.
Häll på rena glasburkar.
Jag valde att täcka mina med sockerlagen då jag inte ska använda dem än på ett par dagar.
Citron till vänster, apelsin till höger. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar