måndag 18 augusti 2014

Xiao long bao, förberedelser

Förberedelserna och kunskapsletandet inför att kunna laga egna soppdumplings, xiao long bao, går vidare.
Igår kokade jag en buljong på kycklingskrov, vingspetsarna från samma kycklingar och lite fläskben med allehanda kryddor.  Efter avsvalning har den idag silats och stått i kylen varpå fettet har skrapats av.  Ja, skrapats av, inte skummats.   Botten ska putsas från orenheter men jag funderar på att klarna buljongen med äggvita och försöka slå två flugor i en smäll.

Hoppas bara den är styv nog att använda, även om det är en fuskväg.
Originalet är såvitt jag förstår gjort med halvfrusen fyllning (likt en granité) och flinka fingrar som viker knytena, alt. om man har det riktigt kallt i köket när man jobbar (för det brukar det ju vara...)

Buljong/gelé till soppdumplings

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar