Avsmakningsmenyn med 10 rätter på restaurang Formosa.
Den innehöll:
*Sjögräs med chili, sesamfrö & sesamolja.
*Kallblandade skogsöron med chili, vitlök, soja och svart vinäger
*Soppa med färska vetenudlar, sechuankryddat fläsk (bacon?) och bok choi
*Pot stickers med kyckling, dippsås på soja och vinäger
*Friterade räkor med szechuanpeppar och salt, friterade sjok av vetedeg.
*Ångkokt sidfläsk med torkade grönsaker och ostronsås (en variant av dong po?)
*Ekorrfisk (hel friterad urbenad gös), ris
*En servering pekinganka (lotuspannkakor, hoisinsås, vårlök etc)
*Sidfläsk i vinäger med tjocka risnudlar
*Färsk frukt (vattenmelon, vindruvor, apelsin)
Underbart gott!
Att få praktisera i deras kök två månader vore en upplevelse. Inte för att det skulle hjälpa mig göra ekorrfisk hemma utan för att se hur kockarna jobbar och lära sig en bråkdel av vad de kan.
Ekorrfisk |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar