onsdag 23 april 2014

Fisklim, uppföljning

Det senast kokade fisklimmet har nu dunstat in på balkongen.  Det har inte varit några problem med mögelangrepp eller att frugan klagat på doften.

Efter 14 dagar
Efter ytterligare 4 dagar på dragigt ställe














Fyra veckor efter kokning.
 Föga förvånande dunstar vattnet fortare om man öppnar så att man får lite mer drag på den inglasade balkongen på slottet.

Nu är det så lite kvar att det får plats i en liten burk så jag lägger över det dit men den för stå kvar på balkongen utan lock för att dunsta in lite till.
Konsistensen är mer seg är torr och spröd.  Det finns de som säger att fisklim inte blir fast vid rumstemp men det har jag ytterst svårt att tro.  Det är snarare avhängigt av mängden lösningsmedel (vatten) i limmet.  I annat fall skulle väl fogen förbli flytande.  Hudlim å andra sidan har en tendens att torka till stenhårda bitar så i jämförelse med det är fisklim mjukt, åtminstone som det ser ut just nu.

Förhoppningsvis får jag tid att utvärdera styrkan hos det någon gång, jag har ju hudlim som skulle behöva testas också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar