söndag 13 april 2014

Ett års mat, v15 2014

  • Schweinshaxe med pasta, gurka
  • Chicken tikka, naan, ris
  • Lättrökt grisbog i ugn, slakad vitkål i grädde, söt inlagd rödlök med kanel, kokt potatis
  • Kåldolmar
  • Malaysisk kycklingcurry, ris
  • Pasta med pancetta, parmaskinka, rödlök & grädde, oregano, svartpeppar
  • Soppa med ägg och purjolök
Ett års mat: 229 dagar.
Nya rätter: 3.  Lättrökt grisbog i ugn, kåldolmar och malaysisk kycklingcurry.  Totalt: 67.

Då kan jag bocka av ännu en svensk klassiker, kåldolmar.  Jag har alltid fått dem färdiglagade förut, aldrig gjort egna.  Om jag kommer göra det igen?  Varför inte, det var inte mycket jobbigare än oxrullader.

Grisbogen blev bra rökt tillsammans med baconet tidigare i veckan.
Törs jag prova hur rökigheten blir med bara en eldning, eller kanske fresta Ödet (och hustruns tålamod) med en ynka öppning av ugnsluckan och omeldning efter 45-60 minuter?  Bäst att ta det i samband med att hon är bortrest en dag eller tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar