söndag 20 april 2014

Ett års mat, v16 2014

  • Camaron rebosado (friterade räkor med äggsmet)
  • Kyckling med grön papaya, ris
  • Salty & sweet pork, ris, vårlök, inlagd gurka
  • Tofusoppa med fläsk
  • Påskplockmat (Gravad lax, gravad makrill, prinskorv, sill, kokt potatis, ägghalvor)
Ett års mat: 234 dagar.
Nya rätter: 3.  Kyckling med grön papaya, salty & sweet pork, tofusoppa med fläsk.  Totalt: 70.

Knytiskalas på dagis och påskfirande gör att det bara blev fem middagar hemma den här veckan.
De friterade räkorna var lite av en egenhet.  De hade ingen frityrsmet, utan doppades bara hastigt i ett uppvispat ägg med citronsaft.  Inget mjöl innan, bara en ordentlig avtorkning av räkorna.

Det blev givetvis inget knaprigt hölje, men räkorna höll sig saftiga och fina och ägget gav en härlig citronsmak.  När jag silat ifrån oljan kom nästa förvåning.  det hade knappt gått åt 6 cl olja till att fritera 18 räkor, och då satt en hel del olja i hushållspappret de runnit av på.
Fördelen med att inte ha något som suger i sig olja som en svamp, oavsett om den är het eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar