söndag 30 mars 2014

Kimchi

Det är trångt i kylskåpet och kinakål är en stor del av problemet.
Detta avhjälps enkelt genom att göra en liten batch kimchee.

Kålen sköljs och saltas för att ligga och dra 30-45 minuter
En pasta på chili, vitlök, ingefära, gul lök och salt blandas samman.
Kålen sköljs lätt och gnids med kryddpastan.  Allt läggs sedan i en glasburk.

För att slippa explosioner i kylskåpet efter jäsningen får inte locket sitta åt.  Jag använder mig av burkar med klassisk gummipackning och tar helt sonika bort gummipackningen.





För att hålla allt under vätskeytan kan man använda en plastpåse halvfylld med vatten.
Det finns en uppsjö av recept på kimchi.  Jag brukar ofta ha i sådant som jag vill ta slut på, t.ex. sista biten ingefära, sista kvasten salladslök, ett par ensamma klyftor vitlök, en extra ensam chili etc.


Vill man ha recept kan man få sitt lystmäte genom boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar