måndag 31 mars 2014

Currypasta

Jag har planerat att göra två sorters bacon senare ikväll och den ena varianten blir inspirerad av thailändska smaker, däribland currypasta.
Därför är jag så illa tvungen att tillverka min egna currypasta så att jag har något att jobba med.
Det är inte svårt och en hemgjord slår det man kan hitta i butikerna med hästlängder.

Blivande currypasta

Jag följer inget recept denna gång utan går lite på de smaker jag vill ha och vad jag har hemma.
På bilden ovan syns, medsols från övre vänstra hörnet:
Korianderblad, citrongräs, lime(skal), räkpasta, chili (torkad som kärnats ur och blötlagts), kaffir-limeblad, vitpeppar, korianderrot, schalottenlök, vitlök och ingefära.

Allt  delas i mindre bitar, allt efter vad jag tycker är bekvämt att mortla, och sedan är det bara att börja med de hårdaste bitarna (förslagsvis limeblad, vitpeppar korianderrot) och mortla, morta, mortla tills man har en pasta.
Känns det jobbigt efter ett tag kan man med fördel skopa ur en del ur morteln och jobba vidare stegvis.


Tillräckligt mortlad för mina syften just idag.
Den färdiga currypastan håller sig bra i kylen i en liten glasburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar