måndag 31 mars 2014

Bacon på två vis

Trängseln i kylen måste avhjälpas och några tunga orsaker är de stora bitar sidfläsk som jag hittade i veckan till bra pris.  De är till råga på allt naturella och inte rimmade så möjligheterna är till synes oändliga.

Kinesiskt bacon från Sechuan står på schemat, recept finns i boken

Jag kommer även göra bacon med smaker inspirerade av det thailändska köket.
Detta kommer kryddas/maineras med
  • 1 tsk röd currypasta som gjordes tidigare idag, se
  • 30 g socker
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk ostronsås
  • 1 krm röd karamellfärg
  • 1 liten bunt koriander
  • 1 bit ingefära, stor som en tumme, riven
Bitarna marineras med respektive kryddblandning, läggs i plastpåsar och återbördas till kylen för att marinera ett par dagar (5-7).

Sist men inte minst får en bit bli pancetta efter lite fänkål och salviakryddning.

Sechuan- & thaibacon med pancetta, kimchi i glasburken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar