lördag 9 oktober 2010

Bankett för alla som hjälpte till

All hjälp vi fick innan, under och inte minst efter vårt bröllop var ovärderlig för oss och som tack bjöd vi på bankett.  För att själva slippa laga mat firades den banketten utanför vårt sedvanliga slott.

Den valda restaurangen dukade upp rader av läckerheter som bärnstensvalnötter, generalbiff, gurka med vitlöksmousse, Drakens ångkokta jiaozi, jordnötter kokta i örter, två gånger i grytan fläsk, tre sorters chilikyckling, vattenkokt oxfilé, Buddha hoppar över muren, tiggarkyckling, ekorrfisk m.m.
Lika gott som alltid även om förätten för sextonhundra inte föll mig riktigt i smaken, mest för att mina smaklökar inte till fullo uppskattar ingredienserna.  Vakteläggen var det inga problem med, men det jag tror var något från sjöborrar var en helt annan femma, för att inte tala om det som förblev oidentifierat.
Gott?  Njae, det slank ner men det var ingenting jag skulle beställa igen oavsett priset.
Tiggarkycklingen var däremot värd sina pengar.  Synnerligen mör och saftig.

Frånsett viss språkförbistring avlöpte kvällen väl och vårt sällskap tycktes röna stort intresse från kökets sida.
Ett stort plus är att personalen mer än gärna hjälper till att packa in överbliven mat för hemfärd.
Återigen, ett stort tack till alla som ställde upp med tid och hjälp under vårt bröllop.  Utan er hade det inte gått så smidigt som det gick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar