söndag 24 oktober 2010

Korianderskörd

Vår koriander har växt över alla gränser och ser lite tärd ut under kyliga mornar, därför gjorde jag slag i saken och skördade det som fanns tillsammans med lite grön thaichili och gjorde egen grön currypasta.


Tyvärr hade jag ingen bra mixer till hands och orken tröt varför den inte blev alldeles slät i morteln.

Innehållet är i runda slängar:
Koriander inkl. de rensade rötterna
Grön thaichili
Vitlök
Schalottenlök
Rivet limeskal (hade inga kaffir-limeblad)
Ingefära
Citrongräs

Resultatet blev lite i starkaste laget eftersom jag inte kärnade ur chilifrukterna, men trots fusk & genvägar pga ingrediensbrist så stod den sig mycket väl i matlagning.  Största problemet blir att hinna göra av med allt om vi inte ska äta ett antal grön curry-middagar den närmsta veckan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar