För att ta vara på billig paprika beslöt vi oss för att rosta den i ugn och lägga in i olja.
Sagt och gjort, ett antal paprikor sveddes i ugnen, flåddes, rensades och lades i olja med olika kryddor (främst timjan och oregano).
Till vänster den pågående rostningen och några färdiga burkar till höger.
Som synes fick jag, vad som åtminstone i hettan i köket verkade som en bra idé: Att ha i bitar av färskost i en av burkarna.
Här tackar undertecknad gudarna för följande:
*Att jag bara gjorde det på en enda burk.
*Att det upptäcktes i tid.
Spontanjäsning (troligen av mjölksyrebakterier från osten/vasslen) var bara förnamnet. Lättillgängligt socker i rostade paprikor var minst sagt mums. Det bubblade ganska friskt i den burken redan 24 timmar senare. Den burken öppnades, åts en del av och resten kasserades (pga svårigheter att spara, inte pga dålig smak).
Tillägg långt senare:
Burkarna åts upp inom 6 månader och paprikan smakade alldeles utmärkt, såväl till sallader som tillbehör till ris, potatis m.m.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar