tisdag 9 september 2014

Ett års mat, v37 2014

  • Sjudet fläsk i örtsås redd med bröd
  • Steak burger på fläskytterfilé med amerikansk BBQ-krydda, romansallad, gurka, lök och rädisor
Ett års mat: 366 dagar.
Nya rätter: 1.  Sjudet fläsk i örtsås redd med bröd.  Totalt: 116.














Det sjudna fläsket  blev såsigare än det var menat, och tanken att servera det med ris var inte den allra bästa, effekten av brödsås på ris blev lite i slemmigaste laget.  Jag hade dock inte hjärta att servera rätten med bara bröd som kolhydratkälla och grönsaker vid sidan av, därav kompromissen med ris, vi hade ingen potatis hemma.
Smaken på rätten var det inget fel på, och jag fick tillåtelse att laga det igen, så pass mycket tillåtelse att rätten åker upp på bästalistan.

Originalreceptet är Char de porc fresche från Vivendier (franskt 1400-tal), och inspiration lånades skamlöst från den här bloggen, mest för att snabbt få fram ett modernt recept, originalreceptet har jag redan då boken står i bokhyllan.

Så....  då var projektet med ett års mat (eller egentligen 365 middagar) i hamn.  Det är många intryck just nu och jag måste samla mig lite innan jag kan skriva ner dem, det får bli ett senare inlägg när jag har landat lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar