- Morotssoppa m apelsin & ingefära
- Friterade kycklingfötter, ris, chilisås. Cantaloupemelon
- Java salad with peanut sauce
- Indonesian barbequed prawns, ris
- Wallenbergare, potatismos, sås, gröna ärtor, lingonsylt
- Ananasris a la Hong Kong
- Anka med apelsinsås, ris
Nya rätter: 3. Friterade kycklingfötter, Java salad with peanut sauce, Indonesian barbecued prawns. Totalt: 115.
Morotssoppa med ingefära har jag inte lagat sedan den gång jag överfyllde mixern och fick brännhet soppa över halva ansiktet. Den här gången gick det bra.
De friterade kycklingfötterna blev en sådan nödlösning att jag skäms över dem.
Tanken var att det skulle ha blivit den dim sum-rätt som kallas Fenixklor, men jag hade helt missat planeringen och stod där och var tvungen att få ihop något snabbt. Tur att jag hade en mogen melon hemma att komplettera med, annars hade det blivit en minst sagt påver middag.
Den färdiga fyllningen. |
Annat är det med ananasriset från Hong Kong.
Ett försök att återskapa det vi åt när vi var där, nu även med hemgjort träullsfläsk.
Stekt ris med bl.a. kyckling,vårlök, rödlök och paprika.
Det serveras i en urgröpt halv ananas och toppas med fläskfluff (som hade hållt sig bra i kylen).
En urgröpt ananashalva väntar på att fyllas |
Toppad med fläskfluff och extra räkor |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar