Eftersom det är semestertider gjorde vi det till en heldag med grillning och gemensam mat.
Iskie siktade in sig på vattenmelonen. |
I projektväg fick det bli något enkelt, mitt avsomnade kogerprojekt.
Tyvärr hade jag städat undan min skedkniv så jag fick ta vad jag hade. Med två småttingar och en trädgård där det finns en studsmatta (inhägnad tack och lov!) har jag ändå inte räknat med att få mycket hantverkat.
Väl framme i slottsträdgården på det Dambergska residenset dukades det fram kall dryck och kall vattenmelon. Underbart svalkande i hettan.
Som väntat blev barnen stormförtjusta i studsmattan och de lärde sig nästan omgående att man inte under några omständigheter fick gå in under den.
Mat, mat och åter mat, för minst lika många till |
Efter lite hantverk (läs: femton minuters slit för väldigt lite tack vare fel verktyg) försökte vi tända grillen och det gick väl sådär.
Ett försök senare när en påse briketter skottats tillbaka i påsen gick det dock bättre.
Lax, kyckling* och majs lades på grillen.
Diverse tillbehör som dressingar, dippsåser och oi-sobagi (gurk-kimchi) dukades upp.
Efter maten blev det lite mer hantverk innan blåsorna i handen satte definitivt stopp.
Barnen gjorde ett sista tappert försök att studsa sig trötta medan vi andra pratade om allt mellan himmel och jord.
Citrongräsmarinerad grillad kyckling |
När det började skymma var det dags att fara hem, men vi lovade att göra om detta snart igen.
* Ja, jag räknar den citrongräsmarinerade grillade kycklingen som en rätt i det pågående projektet eftersom jag själv valde den
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar