- Gazpacho
- Bo la lot
- Peach & yoghurt soup
- Thailändska korvar*, ris
- Kyckling i skruvpalmsblad, tigerskinnspaprika, grön paprika i gul sand, ris
- Småplock med antipasto, nybakt bröd och sallad
Nya rätter: 3. Peach & yoghurt soup, thailändsk korv med kyckling & holy basil, kyckling i skruvpalmsblad. Totalt: 96.
Vi var bortbjudna en kväll, så endast sex middagar denna veckan.
*Korv med kyckling & holy basil och Isan pork sausage från Appon's Thai Food Recipes.
Jag gav mig dessutom på att försöka replikera den ack så goda korv vi åt på Grandmarknaden i Hua Hin.
- 240 g fläskfärs
- 1 thaichili
- 2 citrongräs i grova bitar
- ½ msk korianderfrö
Kyckling i skruvpalmsblad är en lite pillig men rolig rätt att laga, och det blir vackra knyten.
Det är svårt att beskriva hur man gör knytena i ord, jag ska försöka få till en bildserie i ett senare inlägg.
Knytena friteras i olja och toppen på den öppna fickan blir lite lätt knaprig medan resten av kycklingen är saftig, mör och med en underbar smak av marinad och bladen.
Färdigfriterade knyten serverade med tigerskinnspaprika (som tyvärr inte blev randig pga att pannan kallnade), paprika med gyllene sand (dvs. stekt med mosade gulor från saltade ägg) och ris.
På det sista fatet finns stekta kycklingvingar och lite knaperstekt kycklingskinn.
Det är lite väl pilligt att bena ur vingarna för att ha köttet i pandanbladsknytena, men barnen älskar att gnaga dem.
Tillägg 22 februari 2015:
Nu finns det ett inlägg som visar hur man gör dessa knyten, här hittar du det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar