söndag 11 augusti 2013

Ett års mat, v32 2013

Ny vecka, nya tag i köket:

  • Marinerad & bräserad biff med gurka
  • Bulgogi med ris, gurksallad med sesamolja och vårlök
  • Fiskdoftande aubergine, ris
  • Mapo Doufu med ris
  • Vietnamesisk grön papayasallad med fläskkarré och räkor
  • Kryddig javanesisk tofu, ris, friterad schalottenlök, paprikastavar
Vi var bortbjudna en kväll så endast sex dagar att räkna eftersom jag endast räknar dagar då vi äter hemma.  Detta för att vårt sociala liv ska fortgå medan projektet blir möjligt att genomföra.  Att tacka nej till bjudningar bara för att det kommer serveras något man redan ätit under året känns larvigt.

Om vi däremot bjuder hem folk till oss kommer jag räkna det eftersom jag då väljer mat och kan styra matvalet till något vi inte ätit under året.
Av samma skäl faller restaurangbesök bort eftersom det är allt för lätt att då bara välja något på menyn.

Ett års mat: 14 dagar.
30 dagar asiatiskt: 12 dagar
Nya rätter: 2.  Marinerad & bräserad biff med gurka, kryddig javanesisk tofu.  Totalt: 3.

Mapo doufu, lika gott med ris som utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar