Tyvärr hittar jag inte mitt ex av Platina just nu och jag hittar för dåligt i Redon & Sabbans Medieval Kitchen för att vaska fram ett eventuellt pastarecept därifrån. Det får därför bli en icke-medeltidsinspirerad pasta till middag.
Till det duger "Passion for Pasta". En trevlig bok som föga förvånande går in mer på olika former av pasta och tillbehör (dvs såser) snarare än en myriad med olika degar.
Meningen är annars att jag tänker ta mig i kragen och återupliva mitt gamla falnade intresse för medeltida matlagning, så fort jag hittar lite fler av de kryddor som är vanligt förekommande. Muskotblomma tycks inte gå att uppbringa i en normalsorterad svensk storstadsbutik nu för tiden =( Förhoppningen står till kryddhandlarna i Hötorgshallen, men senast jag var förbi där hade de dragit ner rejält på sitt sortiment. Däremot hade de långpeppar, undansorterat under 'I' som i 'Indisk långpeppar", dessutom till ett mycket lägre pris än vad samma krydda betingar på Medeltidsmuseet.
När det gäller pastasåser är jag en anhängare av den enkla skolan.
Skivad, saltad & urvattnad zucchini som steks lätt i olivolja med finhackad vitlök & gul lök räcker långt. Om huset rymmer svarta oliver kanske de får sätta livet till i samma rätt. Ett par varv med svartpepparkvarnen och nyriven parmesanost över avslutar det hela.
Till det duger "Passion for Pasta". En trevlig bok som föga förvånande går in mer på olika former av pasta och tillbehör (dvs såser) snarare än en myriad med olika degar.
Meningen är annars att jag tänker ta mig i kragen och återupliva mitt gamla falnade intresse för medeltida matlagning, så fort jag hittar lite fler av de kryddor som är vanligt förekommande. Muskotblomma tycks inte gå att uppbringa i en normalsorterad svensk storstadsbutik nu för tiden =( Förhoppningen står till kryddhandlarna i Hötorgshallen, men senast jag var förbi där hade de dragit ner rejält på sitt sortiment. Däremot hade de långpeppar, undansorterat under 'I' som i 'Indisk långpeppar", dessutom till ett mycket lägre pris än vad samma krydda betingar på Medeltidsmuseet.
När det gäller pastasåser är jag en anhängare av den enkla skolan.
Skivad, saltad & urvattnad zucchini som steks lätt i olivolja med finhackad vitlök & gul lök räcker långt. Om huset rymmer svarta oliver kanske de får sätta livet till i samma rätt. Ett par varv med svartpepparkvarnen och nyriven parmesanost över avslutar det hela.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar