Nu har jag provsmakat alla brygderna:
Den vekare Ginger Alen:
Blev inte så torr jämfört med den starkare varianten, dels pga att den senare späddes till en mindre slutvolym. God, men lite i vekaste laget på ingefärsfronten.
Den eldiga Ginger Alen:
Kraftig ingefärssmak som ligger kvar länge i munnen. Kanske lite i sötaste laget. 100 g/l innan jäsning är väl helt ok, men det kändes som om det fanns gott om utrymme att dra ner till ca 70 g/liter och öka upp syra och ingefära ytterligare ett par steg.
Fikonmjödet:
Bra smak, definitivt fikon, men inte klistrig på något sätt.
Lite i torraste laget nu de senaste dagarna, men en droppe honung tillsatt efter omtappning ska nog få fason på den biten.
Fikon har visat sig fungera dåligt i öl som julboostkrydda, men i det här fallet så fungerade faktiskt fikon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar