Jörgen & Alva kom över med varsitt sömnadsprojekt och sydde allt vad tygen höll. Dessutom trakterades vi med jättegoda kakor, kladdkaka med kokostoscatopping(*).
Jörgen gav sig i kast med att tillverka tygknappar.
Tyvärr visade sig Veronica ha en mörk hemlighet och nu var det dags att bekänna färg. Hon svärtade ner Alvas vita blus (projektet, inte den hon hade på sig) under sömnaden!
Straffet blir grundlig rengöring och hårt arbete så hoppas vi att hon bättrar sig,
För vår del blev det virkning och funderingar kring måndagens dumheter och hur miniatyrbågen/bågarna bäst ska kunna räddas, bl.a. genom att rita i vilka årsringar som nu är aktuella.
(*)Anna googlade fram ett recept för att bjuda släkten på under påskhelgen:
Kokostoscakaka:
Lagom till en långpanna 25*35 cm
Kaka:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyr:
200 g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.
Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
Ta ut kakan när den är klar, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills den fått fin gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar