- Pytt i panna
- Soppa med fylld gurka
- Tom Yam Gai/Tom Yam Goong
- Köttbullar fyllda med pepparrotsost, kokt potatis
- Skotska ägg, hasselbackspotatis, grönsallad med mozzarella & kronärtsskocka
Ett års mat: 92 dagar.
Nya rätter: 3. Soppa med fylld gurka, tom yam gai/goong och skotska ägg. Totalt: 26.
Även om jag har lagat tom yam-soppor tidigare så har jag alltid fuskat med färdiga baser (och tyvärr aldrig hittat någon riktigt bra). Hemgjord buljong höjde upplevelsen ett par rejäla snäpp.
Det recept jag provat tidigare på skotska ägg måste skrivits och/eller korrlästs efter en rejäl julfest på avdelningen. Det angav nämligen att man skulle koka och skala äggen, sedan rulla dem i ströbröd och vispat ägg om vartannat och se till att försöka få ett 5-10 mm tjockt lager av ströbröd & äggsmet. Därefter skulle de friteras. Inte en gnutta färs så långt ögat nådde!
Av lättförståeliga skäl höll jag mig borta från sk. skotska ägg ganska länge efter den upplevelsen och det tog ett bra tag innan jag lärde mig hur de egentligen ska lagas, vilket jag nu äntligen har provat. Nu förstår jag hur folk kan vara så lyriska över skotska ägg som picnicmat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar